Close
Nijverheidscentrum 5a 2761 JP Zevenhuizen
085-8768688 webshop@nihonfood.nl
Takoyaki

Takoyaki

Cuisine Japans
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 3 porties

Ingredients

  • 140 gram bloem
  • 480 ml dashi ✔ visbouillon
  • 2 eieren
  • 1 el sojasaus ✔
  • snufje zout
  • 2 tl benishouga ✔ ingelegde rode gember
  • 2/3 takjes groene bosui
  • 250 gr octopus ✔ zie tekst voor alternativen
  • olie neutrale smaak
  • mayonaise ✔ QP Japanse mayo
  • takoyaki/okonomiyakisaus ✔
  • aonori ✔ gedroogde zeewier
  • katsuobushi ✔ gedroogde bonitovlokken (makreel)
  • Takoyakipan, poffertjespan of popcakepan

Instructions

voorbereiding

  1. Meng dashi met water volgens de verpakking. Meng daarna dashi, eieren, sojasaus, zout en bloem tot een goed beslag.
  2. Snijdt de bosui in kleine ringetjes, en voeg deze samen met de benishouga, de ingelegde rode gember, toe aan het beslag. Snijdt nu alvast de octopus in stukjes van ongeveer 1 cm.
  1. Verhit nu de takoyakipan, poffertjespan of popcakepan, en voeg de olie toe. Olijfolie is niet zo lekker bij dit recept, dus gebruik eerder kokos, koolzaadolie (canola), of sesamolie. Vul het beslag tot aan het randje, en stop in elk vakje een stuk octopus. Giet hierna nog een beetje beslag in elk vakje. (kijk onderaan de pagina voor alternatieven!)
  2. Laat de takoyaki bakken totdat ze goudbruin zijn. Vergeet niet om ze tussendoor meerdere malen om te draaien, zodat ze rondom en van binnen goed gaar zijn!
  3. Leg de takoyaki op een bord of schaal, en besprenkel ze nu met de Japanse mayonaise, de takoyaki of okonomiyakisaus, de aonori, en de katsuobushi.
  4. Itadakimasu! (eetsmakelijk!)

Recipe Notes

Wanneer je liever geen octopus wil eten, of er moeilijk aan kan komen, of gewoon wat variatie wil, zijn er tal van mogelijkheden bij dit recept! Zo kun je makkelijk octopus vervangen door bijv. stukjes knakworst, kip, blokjes kaas, tofu, kimchi, paddestoelen, etc! Hier kan je heel creatief mee zijn, dus stop er in wat jij lekker vindt 🙂

Maak een paar verschillende soorten, nodig je vrienden en familie uit, en geniet samen van een takoyakifeestje!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *